"Dihorul", Alexandru Papilian

"Omul modern stie sa umble cu metroul, stie sa inmulteasca intre ele numere cu zeci de cifre, stie sa apese pe cateva sute de butoane, stie sa conduca masina si uita sa priveasca muntii. In schimb se duce la mare, unde leneveste toata ziua, danseaza putin, face dragoste in mod excesiv si se intoarce apoi bine dispus la aerul conditionat.
Exista si tipi inadaptabili - astia ma amuza grozav. Sunt in stare sa se extazieze in fata unui fir de buruiana pana la lacrimi. Dupa ce le trece prima emotie, incep sa injure urbanismul pe toate limbile si din toate punctele de vedere, fara sa se gandeasca cum ar fi daca, ajunsi acasa, ar trebui sa se duca sa scoata apa din fantana sau sa taie lemne pe frig din acela uscat, sub zero grade. Astia sunt suparatori numai fiindca nu-si dau seama de desvoltarea necesara a civilizatiei, altfel sunt amuzanti, fiindca sunt draguti in inofensivitatea lor.
Dupa un timp, si unii, si ceilalti ajung sa formeze o masa omogena de functionari, adusi de spate, cu muschii prapaditi si cu o cutie craniana peste masura de mare."

0 comments: